Do projektu Moderne a zaujímavo v prírodných vedách sa zapojili dve ZŠ

05.02.2010 Humenné

Humenné 5. februára (TASR) - Moderne a zaujímavo v prírodných vedách je názov vzdelávacieho programu, ktorým chce magistrát obohatiť študijný program dvoch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné.
Oprávnené náklady projektu realizovaného z fondov Európskej únie predstavujú 148.900 eur. Samospráva sa bude na jeho financovaní podieľať piatimi percentami.
\"Projekt má inovovať existujúce školské vzdelávacie programy prírodovedných predmetov prostredníctvom informačných technológií v Základnej škole na ulici SNP a Základnej školy na Kudlovskej ulici, \" uviedol pre TASR Miroslav Turčan z Mestského úradu v Humennom. V každej z nich sa v blízkej budúcnosti zriadi multimediálna učebňa. \"Hlavným cieľom je, aby bolo vyučovanie prírodovedy, matematiky, fyziky, environmentálnej výchovy a informatickej výchovy pre žiakov názornejšie a pútavejšie, \" spresnil Turčan. Ako dodal, na sklonku školského roka 2009/2010 sa skúsenosti pedagógov a žiakov s novým systémom výučby prenesú do konkrétnych ucelených návrhov vzdelávacieho programu pre nasledujúce obdobie.
Projekt ráta s technickým dovybavením jednotlivých školských zariadení v podobe nových počítačov, interaktívnych tabúľ, zvukových zariadení a rôznych školských pomôcok. Od septembra 2010 by sa mal pedagogický zbor obidvoch škôl zúčastňovať školení o možnostiach využívania moderných informačných technológií za prítomnosti odborných lektorov.
Multimediálne učebne by mali byť dovybavené potrebným zariadením v priebehu nasledujúceho mesiaca. Okrem výpočtovej techniky získajú školy nové nástenné tabule, rôzne meracie prístroje, mikroskopy, učebnice či rôzne tematické interaktívne hry.
 

Vyberte región